
Güneş Paneli Alanya
Haziran 13, 2022Dünyada hızla artan nüfus ve hızlı bir şekilde bitmeye yüz tutan tükenebilir kaynaklar hem insanları hem de devletleri farklı enerji kaynakları aramaya itti. Son yıllarda en popüler enerji üretim seçenekleri arasında yenilenebilir enerji kaynakları geliyor. İnsanlar için en etkili ve sınırsız yenilenebilir enerji kaynağı güneştir. Bu nedenle güneş panelleri birçok alanda tercih edilmektedir.
Tüketim çılgınlığı her geçen gün artarken dünyanın sınırlı kaynakları her geçen gün tükeniyor. Doğa bize ihtiyacımız olan her şeyi verirken bilinçsiz yaklaşımlar doğanın zarar görmesine yol açıyor. Bu nedenle insanlar hızlı bir şekilde yenilenebilir enerji kaynaklarına yöneliyorlar. Teknolojik ilerleme ile birlikte artık güneşten çok daha etkin şekilde faydalanabiliyoruz. Güneşten yayılan ısı ve ışığı bu paneller sayesinde elektrik enerjisine çevirmek mümkün. Aynı zamanda bu paneller yapay enerji kaynaklarıyla karşılaştırıldığında çok daha önemli avantajları içinde barındırıyor.
Güneş Paneli Nedir?

Peki, Güneş Paneli Nedir?
Genel olarak güneş paneli, güneş enerjisini soğurabilen güneş hücresi barındıran enerji kaynağı olarak tanımlanabilir. Güneş panelleri güneşin dünyaya getirdiği ışıkları elektrik enerjisine çevirme görevini yerine getirirler. Ayrıca güneşin dünyaya sağladığı enerji, dünyada kullanılan enerji miktarının 10 bin katına eşittir. Özetle insanlar güneşten gelen ışınların 0.01 oranını verimli kullansa dahi tüm enerji ihtiyacını karşılayabilir.
Bu paneller solar panel olarak da bilinmektedir. Ve gelen tüm güneş ışınlarını emme görevini yerine getiren solar hücrelerden meydana gelir. Bu panellerde kullanılan hücrelerin güneş ışınlarını elektriğe çevirme oranı verimliliğini belirler. Ayrıca bu paneller, güneş pillerini paralel ve seri bağlanması ile bir araya gelirler. Çevre dostu uygulamalardır ve kurulduktan sonra uzun yıllar boyunca sorunsuz olarak elektrik üretebilirler.
Güneş Panelleri Ne İşe Yarar?

Peki, Güneş Panelleri Ne İşe Yarar?
Bu paneller güneşten gelen ısı ve ışığı evlerde ve endüstriyel tesislerde kullanabilecek elektrik enerjisine çevirir. Hem evlerde hem de iş yerlerinde kullanılan tüm elektronik cihazlar panellerden elde edilen elektrik ile çalışabilir. Güneş enerjisi panellerin üstünde bulunan hüreler güneş ışınlarını soğurur. Daha sonra bünyesinde barındırdığı güneş ışınlarından doğru akım oluşturarak elektrik enerjisi ortaya çıkarır.
Güneş panelini kullanım alanı ve ihtiyaç olan enerji miktarına göre seri veya paralel bağlamak mümkündür. Bunun yanında bu panelleri tarımsal alanlarda sulama için gerekli olan elektrik enerjisinin düşük maliyetle ve çevre dostu şekilde elde edilmesini sağlar. Sessiz bir şekilde çalışan güneş panelleri ihtiyacımız olan enerji ihtiyacını ortaya çıkarmada son derece etkilidir.
Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?

Genel Olarak Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?
Bu panellerde silikon hücre, metal çerçeve, cam muhafaza bölümü ve panel üstünde yer alan ve elektrik akımını aktarmak adına doğrusal akım ile alternatif akım kablolarından meydana gelmektedir. Silikon hücre güneş ışınlarını emme ve kullanılabilir elektrik enerjisine çevirme konusunda iletken özellikleri olan bir ametal türüdür.
Güneş ışığı silikon hücresine çarpar ve sonrasında silikon hücre üstünde yer alan elektronlar harekete geçer. Bu sayede güneş panelleri üzerinde elektrik akımı akışı başlar. Bu durum fotovoltaik etki olarak adlandırılır. Güneş bir bakıma doğal nükleer reaktör özelliği taşır. Aynı zamanda güneş dünyaya 8.5 dakikada 150 milyon km ile seyahat eden foton isimli enerji paketleri yollar. Daha sonra enerji paketleri bir saatlik zamanda dünyanın yük boyunca ihtiyacı olan enerjiyi barındırır. Bu nedenle güneş enerjisi bizim için çok büyük bir potansiyele sahiptir.

Güneş Panelleri Nasıl Çalışır?
Silikon bazlı güneş hücreleri güneş ışığını direkt elektrik enerjisine çevirebilir. Her gün güneş ışınları bu panellere fotonlarla çarpmaktadır. Daha sonra bu fotonlar doğru akım elektronlarına çevrilir. Elektronlar ise güneş paneli üzerinden bir başka invertöre ve diğer elektrikli güvenlik cihazlarına aktarılır. Evirici DC gücü alternatif akım ya da AC gücüne çeviri. AC gücü ile TV, PC, elektrikli ev aletleri gibi duvar prizinde kullanılan tüm aletlerin ihtiyacı olan elektrik enerjisini sağlar.
Güneş Panelleri Ne Kadar Elektrik Üretir?

Genel Olarak Güneş Panelleri Ne Kadar Elektrik Üretir?
Bu panellerinden elde edilen elektriğin değeri Watt üzerinden ifade edilir. Ortalama 100 Watt enerji paneliniz olması durumunda ortalama 1 saat içinde 100 Watt enerji üretebilirsiniz. Güneş panelleri gün içinde 10 saat boyunca güneş alabilecek pozisyonda olursa 1000 Watt güneş enerjisi üretebilir.
Paneller ev tipi olarak tasarlandıysa her saat için 10 KW değerine kadar elektrik enerjisi elde edebilir. Ev tipi panellerde gün içinde 1 saat güneşlenme süresi olsa bile 10000 Watt elektrik üretimi ev için sağlanabilir. Ortalama 10 saat güneşlenme süresi olan bir ev tipi güneş paneli 100 KW elektrik üretimi sağlayabilir. Bir güneş panelinin ortalama elektrik üretimi gün içinde güneşlenme süresi, mevsim, rüzgar durumu, montaj durumu ve bazı unsurlar dikkate alınarak aylık ortalama bir değer hesaplanabilir. Tabii aynı zamanda güneş panelinin tipi ve büyüklüğü de üreteceği elektrik miktarını belirler.
Güneş Panelleri ile Elektrik Üretimi

Tam Olarak Güneş Panelleri ile Elektrik Üretimi Nasıldır?
Son yıllarda solar enerji panelleri ile elektrik üretimi çok popüler hale gelmeye başladı. Güneş panelleri ilk olarak 1950’li yıllarda kullanılmaya başladı. Bu yıllarda enerjisinin sadece %6’sını güneşten alarak elektriğe çevirebiliyordu. 2010’lu yıllarda panellere gelen güneş enerjisinin %15’i elektrik enerjisine çevrilebiliyordu. Tabii özellikle 2020’li yıllar ile birlikte bu oran %25 civarına kadar çıktı. Evlerde ise bu oran %20 civarındadır.
Güneş büyük oranda hidrojen gazı helyum ve füzyondan meydana gelir. Bu oluşum üzerinde muazzam bir enerji ortaya çıkar. Güneşte görülen tepkimeler ile ortaya çıkan enerjinin bir bölümü de dünyaya ulaşır. Bu dünya için yenilenebilir bir enerji kaynağıdır. İşte böylelikle güneş panelleri kurulduğunda bu panellerde güneşten gelen ışık enerjisi evlerde ve işyerlerinde kullanılan elektrik enerjisine çevrilebilmektedir.
Güneş Paneli Avantajları

Peki, Güneş Paneli Avantajları Nelerdir?
Genel bir anlatımla güneş paneli avantajları aşağıdaki gibidir:
- Bakım masrafı olmayan elektrik üretim sistemleridir.
- Bu ürünler hem estetik ve dekoratif bir görünüme sahiptir hem de montaj süreci çok pratiktir.
- Güneş panelleri kurulu olduğu binaların ve alanların değerini arttırmaktadır.
- Çalışma sırasında hiçbir ses çıkarmaz. Bu sayede ses açısından çevre dostu bir üründür. Asla elektrik enerjisi üretirken çevreye rahatsızlık vermez.
- Bu panellerden elde edilen elektrik miktarı hesaplanabildiği için net olarak enerji giderleri görülebilir.
- 10 yıl üretim garantisi bulunan panellerde 25 yıl çalışma garantisi söz konusudur.
- Enerji açısından dışa bağımlılık ortadan kalkar ve enerji gideri bireyselleştirilebilir.
- Ortaya çıkacak bölgesel ya da küresel enerji krizlerinden hiçbir şekilde etkilenmez.
- Karbonmonoksit, kükürt ve radyasyon salınımı olmadığı için çevre dostu bir enerji kaynağıdır.
- Güneş yenilenebilir enerji kaynağı olduğu için elektrik enerjisi için gerekli olan ışık kaynağı sınırsızdır.
- Eğimli tasarımı ile kış mevsiminde kar ve yağmur suları üzerinde birikmez.
- Evin çatısı, balkon ya da teraslara kolayca kurulumu yapılabilir.
- Elektrik bağlantısının olmadığı kırsal alanlarda çok etkili bir çözümdür.
- İlk kurulum sırasında belirli bir maliyeti bulunsa da uzun vadede elektrik giderleri açısından çok avantajlıdır.
Güneş Panelleri Kullanım Alanları

Çoğunlukla Güneş Panelleri Kullanım Alanları Nerelerdir?
Özellikle çok geniş bir kullanım alanına sahip olan elektrik enerjisi üretim kaynaklarıdır. Bu paneller özellikle evlerde ihtiyaç olan elektrik enerjisinin üretimi için kullanılabilir. Binalarda çok yaygın olarak kullanılabilmektedir. Binalarda elektrik, sıcak ve soğuk su temini gibi amaçlarla kullanılabilir.
Aynı zamanda tarım alanlarında da çok yaygın bir kullanımı vardır. Tarım alanlarında sulamada gerekli olan enerjiyi elde etmede kullanılabilir. Aynı zamanda elektrik sistemlerinin ulaşmadığı kırsal alanlarda tercih edilir. Bunun yanında güneş panelleri endüstriyel amaçlı olarak birçok tesiste de görev alır. Paneller arazi ve evsel güneş enerji sistemleri, endüstriyel çatı üstü güneş enerji sistemleri, solar şarj istasyonları, tarımsal sulama ve enerji depolama gibi amaçlarla kullanılır.
Güneş Panelleri Fiyatları

Alanya Güneş Panelleri Fiyatları
Solar paneller hem ev tipi hem de endüstriyel amaçlı olarak kullanılıyor. Bunun yanında tarımda sulama gibi amaçlarla da güneş paneli kullanımı mevcut. Bu nedenle güneş panellerinde boyut, teknik özellikler vs. değişiklik gösteriyor. Güneş panelleri fiyatları ürünün tasarımı, markası, modeli ve teknik özelliklerine göre değişiyor. Aynı zamanda kapasitesi de elektrik enerjisi üretim kapasitesi de güneş panelleri fiyatlarının değişmesinde bir etmen. Bu nedenle solar enerji panelleri için proje ve ihtiyaç bazlı fiyat alınabilir. Fiyat ve ürün bilgisi için hemen bizi arayabilir ve merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.
Alanya Solar enerji firmamızın Instagram sayfasını takip edebilirsiniz. Ayrıca referanslarımızı buradan inceleyebilirsiniz.